13. İSTANBUL MODA KONFERANSI 8-9 EKİM 2020 PROGRAMI BAŞLADI.
MODATekstil, Hazır Giyim ve Moda dünyasının önemli temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını TGSD Başkanı Hadi Karasu yaptı. Pandemi nedeniyle bu yıl dijitalden izlenebilecek konferansta sektör için önemli konular hakkında bilgiler verildi.
Tekstil, Hazır Giyim ve Moda dünyasının önemli temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleşen konferansın açılış konuşmasını TGSD Başkanı Hadi Karasu yaptı. TGSD nin kuruluşundan bugününe hep ilkleri gerçekleştirerek yeni projeler ürettiğini İstanbul Moda konferansı' nın da bunlardan bir tanesi olduğunu dile getiren Karasu, Pandemi sürecinde sektörün tıkanma noktasını geldiğini, buyüzden acil durum masası oluşturarak durum analizi yaptıklarını yurtdışı ve yurtiçi işbirlikçilerine mektup göndererek çözüm önerilerini sunduklarını dile getirdi. Yurtiçinde Ankara ile temaslarını sürekli sürdürdüklerini devlet yetkilileri ile sürekli görüşmeler yaparak çözümler bulmaya çalıştıklarını ve hızlı dönüşler aldıkları söyledi. Bunun için,
Ticaret bakanı Sayın Ruhsar Pekcan' a ve Yardımcısı Rıza Tuna Turagay' a Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank' a çok teşekkür etti. Karasu, Konferans çalışma grubunun, Düzenlenen 13. İstanbul Moda Konferansı için yaklaşık bir yıldır çalıştıklarını, programa emek veren başta TGSD Konferans çalışma grubu başkanı Murat Aydın' a ve çalışma grubundaki arkadaşlarına ve İHKİB Başkanı Sayın Mustafa Gültepe' ye de çok teşekkürlerini dile getirdi.
Konferansa katılan İHKİB Başkanı Sayın Mustafa Gültepe pandemi surecinde ihracatcı firmaların yaşadığı problemlere çözümler üretmeye çalıştıklarını ve firmaların bu krizden en hafif şekilde çıkabilmeleri için çözum önerileri sunduklarını dile getirdi. Sektöre güvenen başkanlar olarak, gençlerede meslek liseleri eğitimleri boyunca destek projeleri sunduklarını, tekstil mühendisliği bölümü öğrencilerinede burs desteği sunduklarını dile getiren Gültepe, birlik ve beraberlik ile Türkiye' yi dünyanın ilk 10 ekonomisi içine alabileceğimizi öngördüğünü dile getirdi.
Pandemi nedeniyle bu yıl dijitalden izlenecek konferansta sektör için önemli konular hakkında bilgilere yerverildi.
Konferanstaki konu başlıkları;
Yeni Dönem Tedarik Stratejileri, Pamuk Piyasasına Bakış & Sürdürülebilirlik,Yeni Normal Dönemde Belirsizlikleri Yönetmek,Dijitalleşen Sektörlerde Büyük Veriyle Rekabette Farklılaşma, 2020 Modası & Sonrası, Yeni Gerçeklik; Tüketici Odaklı Tedarik Zinciri, Hazır Giyim ve Tekstilin Metamorfozu, Toplu ve Talebe Bağlı Üretim İçin Uçtan Uca Dijital Çözümler, Sürdürülebilir Moda, Sürdürülebilirlik, Genç TGSD, Solar Enerjinin Verimli Kullanılması, Konuları yeraldı.
Genel olarak katılımcılar 'Sürdürülebilir Moda'' için Ekolojik, Sosyal ve Yönetsel olarak elealınması gerektiğini dile getirdiler.
Moda Tasarımcısı Mehtap Eladini ise; 'Sürdürülebilirliğin'' eskiden 'Farkındalık'' olarak görüldüğünü şimdi ise onu yok sayılamayacak bir durum olduğunu dile getirdi.
Konferansta, Gelir Dağılım Adaletsizlikleri, Küresel Göç Dalgaları birçok dengeleri bozmakta olduğunu, Buyüzden İnsanın Öncelenmesi gerektiğini, Çevreyi Doğayı daha yeşil yaşanılabilir tumak için Sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekildi. Ayrıca;
Giysilerin ekonomik ömrü uzamalı mı?
Tüketici davranışındaki Değişiklikler Üretimi Nasıl Etkiliyor?
Yeni Jenerasyon nasıl bir dünya hayal ediyor?
Giyimde Sürdürülebilirlik Alanında Neler Yapılıyor?
Tekstil Sektöründe Döngüsel Ekonomi Nasıl Olmalı?
Çevreye Duyarlı Üretim Nasıl Olmalı?
ABD Pamuğunun 2025 Ulusal Hedefleri Nelerdir?
Pandeminin Nasıl Bir Etkisi Oldu?
Sorularına cevap arandı.
Tekstil, Hazır Giyim ve Moda sektörünün Sürdürülebilir Moda anlayışını benimseyerek hayata geçirdiklerini ve bu anlamda yenilikçi projeler üretmeye çalıştıklarını ve üretilmesi gerektiği vurgulandı. Konferans 9 Ekim de B2B görüşmeleriyle devam edecek.
Semra ANAMUR
İlginizi Çekebilir
Doğuş Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Öğrencilerinden “Gelenekselden Geleceğe Dokuma Sanatı” Sergisi
Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü kapsamında yapılan “Gelenekselden Geleceğe Dokuma Sanatı” başlıklı Bap Projesi, 2019 yılında öğretim üyesi Sayın Doç. Dr. Ayşe Gamze ÖNGEN yürütücülüğünde, Projede Araştırmacı olarak görev alan Sayın Prof. Dr. Şerife ATLIHAN, Teknik Danışman Sayın Ali ODABAŞ ve bölüm öğrencilerinin katılımıyla başlamıştır.
TİM Başkanlığına Mustafa Gültepe seçildi
Türkiye’yi ihracatta marka ülke yapma hedefiyle yola çıktıklarını belirten Mustafa Gültepe, “TİM’i strateji ve vizyon liderliğini üstlenen, gündem belirleyen bir kimliğe kavuşturacağız. Daha aktif, senkronize çalışacağımız birliklerimizden gelecek bilgi akışı ve projeler en önemli veri kaynağımız olacak. Projeleri olgunlaştırıp, ekonomi yönetimine taşıyarak ihracatımızın gelişimine katkı sunacağız” dedi.
HAKİM VE SAVCILARIN YAPTIKLARI RESİMLER ANADOLU ADLİYESİNDE SERGİLENDİ.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kartal Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen “Her yerde herkes için varız” isimli proje çerçevesinde resim eğitimi alan hakim, savcı ve adliye personelinin eserleri, İstanbul Anadolu Adliyesi'ndeki Şehit Mehmet Selim Kiraz Sergi Salonu'nda sergileniyor.
MODA & TREND HABER DERGİSİ İLE ÜNİVERSİTE BULUŞMALARI BAŞLADI.
Moda & Trend Haber Dergisinin Düzenlediği "Medya Üniversite Buluşmaları" ilk'i Maltepe Üniversitesi' nde gerçekleştirildi.
adL’den Doğayı Sanatla Harmanlayan Bir Koleksiyon
adL’den Doğayı Sanatla Harmanlayan Bir Koleksiyon
YEPYENİ BİR MODA DERGİSİ “MODA & TREND HABER” DERGİSİ MAYIS/HAZİRAN 1. SAYISI İLE OKUYUCULARIYLA BULUŞTU.
“Moda & Trend Haber” dergisi Mayıs/Haziran sayısı için Moda Tasarımcısı Prof. Dr. Özlem Süer ile Trendler, Dünya Modası, bir moda tasarımcısının tasarım yolculuğu üzerine özel röportaj, Talu Tekstil’in sahibi İstanbul Tekstil İhracatçıları Birliği başkanı Mustafa Gültepe ile Tekstil sektörü, markalaşmak ve ihracat devlet teşvikleri üzerine röportaj, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölüm Başkanı Mine Biret Tavman Ertuğrul ile Tekstil ve Moda Tasarımı eğitimleri üzerine Röportaj, ve genç yetenek sayfası için Doğuş Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü Öğrencisi Büşra Canbaz ile yetenekleri hayalleri ve kariyer planları üzerine röportajı içeriyor.